JOIN THE STAGE

Eind 2019 werd bekend gemaakt dat Being het VDMA-terrein mocht ontwikkelen met het plan ‘JOIN THE STAGE’. Omdat het een prijsvraag was met een uitgebreid voorproces liggen een aantal zaken vast. De torens, het volume en de verdeling van de programmaonderdelen wonen, werken en inspireren bijvoorbeeld. Wat we hebben beloofd in de indiening, willen we uiteraard ook waarmaken.

Daarvoor zijn we het plan aan het doorontwikkelen en aanscherpen. In dat proces voeren een aantal uiteenlopende studies uit. Bijvoorbeeld naar de aanwezigheid van beschermde dier- en plantensoorten, de kwaliteit van de bodem en de vervuiling van de bestaande gebouwen. Ook stemmen we nauw af met direct omwonenden en andere belanghebbenden in het gebied. Denk dan aan het effect op verkeer en de omgeving, erfgrenzen, omgang met erfgoed en het effect op het woon- en werkgenot van het gebied.

Desalniettemin zijn er nog onderwerpen waarvoor we jou graag uitnodigen mee te denken. JOIN THE STAGE is een uitnodiging voor iedereen om het podium te betreden. Met jullie ideeën denken we dat het plan alleen maar beter kan worden en nog beter bij ons allemaal zal gaan passen.

Je kunt je inschrijven om mee te denken op een van de volgende onderwerpen:

1. De invulling van de publieke ruimte: het Brabants Stadsbos, het binnenterrein of de Eindhovense Laag

2. De invulling van het publieke programma: The Stage, The Loop of de voorzieningen

 

De participatiebijeenkomst over de invulling van de publieke ruimte vond plaats op donderdag 19 mei jl. De sessie over de invulling van het publieke programma volgt later. Als je geïnteresseerd bent, kun je je aanmelden via info@vdma-eindhoven.com. Geef in de mail even aan wie je bent en waarom je graag zou willen deelnemen. Je wordt vervolgens uitgenodigd voor een sessie van ongeveer 1 tot 1,5 uur. Je krijgt vooraf informatie over de onderwerpen die we gaan bespreken en de speelruimte. De uitkomst van de sessies zal mee worden gegeven aan het ontwerpteam in de uitwerking.

Blijf op
de hoogte

Voor het laatste nieuws en updates
schrijf je in voor de nieuwsbrief