Eindhoven is een unieke plek in de wereld. Het is een stad van radicale innovatie. Koploper in techniek, design en kennis. Een plek met een uitzonderlijk ecosysteem. De herontwikkeling van het centraal gelegen Van der Meulen-Ansems-terrein (VDMA) vormt de katalysator van de vaak verborgen potentie van Eindhoven.

Wonen,
Werken,
Inspireren
Wonen,
Werken,
Inspireren

VDMA is het podium in het hart van de stad. Een open podium, waar een groot en breed publiek creativiteit en vernieuwing kan ervaren. Het nieuwe VDMA is een gebalanceerde mix van wonen, werken en inspireren. Een unieke combinatie van bestaande en waardevolle historische panden en toonaangevende, duurzame nieuwbouw.

Brabants Stadsbos
Brabants Stadsbos

VDMA maakt plaats voor een inheems bos, een Brabants stukje echte natuur. Dit centrale Stadsbos vormt de basis van een stedelijk ecosysteem dat een belangrijke plek zal innemen in de groenstructuur van Eindhoven. Een leefbaar en groen gebied waar mensen kunnen ontsnappen aan de drukte van de stad. Een plek voor verstilling.

The Stage
The Stage

In het hart van VDMA, de oude garage van Piet van der Meulen, bevindt zich The Stage, de nieuwe stedelijke huiskamer van Eindhoven. Een huiskamer vol activiteiten voor en door Eindhovenaren. De ene dag wordt The Stage gebruikt voor de presentatie van een nieuwe innovatie, de andere dag vind je er een pop-up buitenbios, drone races, of gewoon een vlooienmarkt.

Behoud van Historie
Behoud van Historie

De Chauffeurswoning (1929) maakte oorspronkelijk geen deel uit van het VDMA-terrein, maar hoorde bij het ensemble van gebouwen van de Raiffeisenbank. Straks vormt de Chaufferswoning de entree van een nieuw modern woongebouw. De Luciferfabriek (1880 – 1926) en de Garage (1929) herinneren aan de industrialisatie en fabrieken in de binnenstad, de oorsprong van de ‘lichtstad’ en de opkomst van de autocultuur. Deze historische gebouwen worden zorgvuldig hersteld of opnieuw opgebouwd als toekomstige huiskamer van de stad. De Zusterflat (1958) onderscheidt zich door haar kenmerkende uitstraling uit de wederopbouwperiode. De flat behoudt haar herkenbare uiterlijk en wordt een bruisende werkomgeving.

The Loop
The Loop

The Loop is een opvallende en herkenbare publieke wandelroute met een in het oog springende spectaculaire trap. De trap leidt naar de hoger gelegen openbare ruimte op de Zusterflat. Hierdoor ontstaat een omloop binnen het VDMA-terrein die bezoekers verleidt om techniek, design, kennis, cultuur en vermaak te beleven. VDMA verbindt. Letterlijk en figuurlijk. Deze route van ruim 400 meter is overdag openbaar toegankelijk en verbindt zowel horizontaal als verticaal de verschillende functies en gebouwen met elkaar.

blijf op de hoogte
Voor het laatste nieuws en updates
schrijf je in voor de nieuwsbrief.