Prominente plek
Prominente plek

Het VDMA-terrein is gelegen aan de Vestdijk, tegenover de ingang van winkelcentrum De Heuvel en op steenworp afstand van het trein- en busstation Eindhoven Centraal. Op deze sleutelpositie in de binnenstad, fungeert VDMA als schakel tussen het stationsgebied en de aangrenzende woonwijken. Dwars door het VDMA-terrein lopen meerdere paden die zorgen voor stedelijke doorwaadbaarheid. Voetgangers en fietsers kunnen de locatie hierdoor maximaal ervaren, terwijl er tegelijkertijd nieuwe routes in het stadscentrum ontstaan.

Brainport
Brainport

Eindhoven is het epicentrum van de Brainportregio. Een innovatief ecosysteem in Zuidoost-Brabant, waar knappe koppen samen de toekomst vormgeven. Samenwerking is de sleutel tot succes, en ligt aan de basis van de sterke hightech maakindustrie en bijzondere designsector die Brainport Eindhoven kenmerkt. VDMA vormt een centrale plek waar gevestigde Brainportbedrijven, startups, creatieve bedrijven, bewoners en publiek elkaar vinden. Een plek waar kruisbestuiving ontstaat en radicale innovatie mogelijk is.

Het nieuwe VDMA
Het nieuwe VDMA

VDMA is een bijzondere plek met een programma van ruim 82.000 m2 waar een breed scala aan gebruikers kan wonen, werken en samenleven. Het terrein biedt een podium voor radicale innovatie, een nieuwe manier van werken, wonen en inspireren.

VDMA wordt gekenmerkt door een bruisende en levendige begane grond. In de plint en op de eerste verdieping is een grotendeels openbaar programma. Functies grenzend aan de publieke ruimte zijn een mix van wonen, werken en inspireren. De entrees van de diverse programmaonderdelen zijn zo gesitueerd dat bewoners het als veilig en uitnodigend ervaren. Met ca. 680 woningen, kantoren en een Stadsbos vertaalt VDMA de groeiambitie van de stad Eindhoven.

tijdlijn
tijdlijn

vaststelling
bestemmings-
plan

2e kwartaal 2023

definitief
ontwerp

3e kwartaal 2023

blijf op de hoogte
Voor het laatste nieuws en updates
schrijf je in voor de nieuwsbrief.