ACTIVITEITEN
koffie en taco's @ Around
zomer 2024

wonen

Vogel verhuisbericht

In het voorjaar zijn de 200 vleermuis- en vogelkasten opgehangen bij omwonenden van het VDMA-terrein. Een tijdje geleden ontvingen we een verhuisbericht: de eerste vleermuizen zijn in de nestkasten gesignaleerd.

inspireren

Straatnamen vastgesteld

Het VDMA-terrein wordt straks een toegankelijk stadsgebied dat verschillende straten in het centrum met elkaar verbindt. Daardoor ontstaan er ook nieuwe Eindhovense straten. Die moeten nog aangelegd worden, maar in voorbereiding daarop zijn al wel vast de namen vastgesteld.

wonen

Feedback sessies woningen

Nu we in de fase van het definitief ontwerp zijn beland, kijken we nogmaals hoe we de plannen voor het VDMA-terrein kunnen optimaliseren. Daarom boden we geïnteresseerden de mogelijkheid om mee te kijken naar het ontwerp van de toekomstige woningen op het terrein.

inspireren

Nestkasten opgehangen

Goed nieuws voor de vogels en vleermuizen van VDMA: alle 200 aangevraagde nestkasten zijn opgehaald en opgehangen in de omgeving.

inspireren

Activiteit op het binnenterrein

Het is een gezellige drukte op het binnenterrein. In de vroege uren melden de eerste passanten zich al voor een kop koffie van Around, een groep studenten werkt aan hun eigen kunstprojecten en de stadsboswachters inspecteren het pop-up bos. Als de avond valt wordt er gegeten, gedronken en gedanst.

werken

Aanpassingen ontwerp

Er zijn een aantal aanpassingen gedaan in het ontwerp van het VDMA-terrein. De belangrijkste en grootste wijziging is dat de zusterflat deels opnieuw gebouwd wordt.

inspireren

Oproep nestkasten succes

Om de natuur tijdens en na de bouw meer ruimte te geven op en rondom het VDMA-terrein, deelt VDMA het komend voorjaar maar liefst 200 nestkasten voor de huismus, gierzwaluw en vleermuis uit aan de vele buurtgenoten die zich hebben aangemeld na onze oproep. Wat een mooi resultaat voor onze gevleugelde vrienden!

inspireren

Coming soon: pop-up horeca

Twee nieuwe horecaconcepten vinden het daglicht op VDMA! Vrijdag 11 februari opent The Kingstonian haar deuren in de voormalige HUB. Daarnaast komt binnenkort ook de bar van Around op het binnenterrein.

werken

Update bestemmings- plan

De afgelopen maanden is achter de schermen hard gewerkt aan de afronding van het bestemmingplan voor VDMA. De conceptversie van het bestemmingsplan heeft in de zomer van 2021 ter inzage gelegen, waarop een viertal zienswijzen zijn ingediend.

inspireren

Ervaar verleden, heden en toekomst

Er is weer genoeg te zien op het VDMA-terrein! Breng een bezoek en ervaar het verleden, heden en de toekomst in een van de containers.

inspireren

Aangeboden: gratis nestkast

In Eindhoven wonen vele dieren, allemaal met een eigen functie in het stedelijk ecosysteem. Zo zijn vogels en vleermuizen effectieve en milieuvriendelijke insectenbestrijders, die helpen de muggen- en vliegenpopulatie in toom te houden.

inspireren

VDMAxDDW 2021

Van 16 tot 24 oktober staat het VDMA-terrein in het teken van Dutch Design Week. VDMA presenteert een stukje radicale stadstransformatie in het hart van Eindhoven. Het pop-up bos op het binnenterrein geeft een doorkijkje naar het toekomstige Brabants Stadsbos in een gecureerd decor waar natuur en design elkaar omarmen.

werken

Ruimtelijk plan VDMA ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan is gereed. Een belangrijke stap in de voorbereidende fase van Join The Stage. In dit plan legt de gemeente alle functies en regels vast voor de verschillende elementen van het nieuwe VDMA-terrein.

inspireren

Een groener VDMA

NUL ZES, Plug In City en een legertje vrijwilligers bundelen hun krachten om het pop-upbos een stapje verder te brengen. Je loopt nu over het bospad door het groene podium, met in het midden een plek waar je even neer kunt strijken in de luwte van de drukke binnenstad.

inspireren

Pop-up bos

Op het VDMA terrein is alvast een pop-up bos geplant, zodat we de kracht van stadsgroen kunnen ervaren. Nu is het tijd voor groen tapijt: we gaan inheemse planten aan het bos toevoegen. Daar maken we graag een gezamenlijke, leerzame activiteit van!

inspireren

Boswachter op het binnenplein

Weer is een man gekleed als boswachter gesignaleerd op het binnenplein. Het herkenbare geluid van zijn klompen op de klinkers verraden hem. Is de beste man verdwaald of zit hier meer achter?

inspireren

Interview Renee Scheepers

Renee Scheepers is een ‘belevingsarchitect’. Hè watte? Een belevingsarchitect. Sociaal ontwerper wil de Eindhovense van ontwerperscollectief NulZes zich niet noemen. "Die leveren hun bevindingen in bij anderen die ermee aan de slag gaan. Ik wil zelf ook aan de tekentafel zitten."

inspireren

De eerste bomen zijn geplant

Het organiseren van samenkomsten en activiteiten laat nog even op zich wachten. Het plan was dan ook om te wachten tot het weer mag en kan, en totdat alles achter de schermen volledig geregeld was. We werden echter door de natuur op de vingers getikt: bomen trekken zich niets aan van corona en regelgeving.

werken

Ruimtelijk plan VDMA ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan is gereed. Een belangrijke stap in de voorbereidende fase van Join The Stage. In dit plan legt de gemeente alle functies en regels vast voor de verschillende elementen van het nieuwe VDMA-terrein.

blijf op de hoogte
Voor het laatste nieuws en updates
schrijf je in voor de nieuwsbrief.